Fortbildnings-webbinarier för filmpedagoger i kulturskolan fortsätter 2022

Under 2022 fortsätter fortbildningsinsatserna för filmpedagoger i kulturskolan. Det är Filmregionerna tillsammans med Svenska Filminstitutet och Det nationella nätverket för film i kulturskolan som genomför webbinarieserien.

Årets webbinarier heter “Animera mera!” och “Att skapa manus för film”. Animera mera äger rum den 6 april och bjuder in både filmpedagoger och bildpedagoger i kulturskolan att medverka. Föreläsare under webbinariet är Hanna Andersson, konst-och mediepedagog på Den pedagogiska designbyrån, utbildad bildlärare från Konstfack, som tipsar om hur man lär ut animation som filmiskt uttryck samt Pär Berg, ansvarig för Animationslinjen på Sörängens Folkhögskola, som ger oss en inblick i bredden på animationsområdet och animation som konstform. Pär guidar oss i dramaturgi och berättande och delar med sig av sig av exempel, vägval, fallgropar, tekniker och arbetssätt.

Att skapa manus för film äger rum den 1 september och går under temat “filmens berättarkomponenter”. Ett webbinarie med fokus på själva berättandet och tekniker för att skriva manus. Mer information om detta webbinarium kommer senare under året.