Biolabb

Vad är Biolabbet?
Biolabbet är Filmregionernas nya satsning för biografutveckling. En plats för att ta del av kreativa modeller och tillsammans med kollegor knåda branschgemensamma utmaningar. Under året planeras två webbinarier samt ett fysiskt 2-dagarslabb under senhösten, för att dyka ytterligare på djupet.

 
Biolabb är till för att lära av varandra – tillsammans, att få input från inspirerande och tankeväckande gäster, dela med sig och ta del av reflektioner och erfarenheter. Biolabben söker perspektiv och nya grepp men också svar, konkreta modeller och strukturer som kan prövas i era verksamheter. Låt samtalen börja!
 
Kommande:
Sept – Digitalt biolabb #2
Nov – Biolabb #3
 
Biolabbet arrangeras av Filmregionerna genom Film i Skåne, Film i Sörmland och Region Stockholm Film.

Biolabb#1 – Biografen i postpandemin

Hur ser förutsättningarna för biograferna ut efter pandemin? Hur skapar vi relevant verksamhet för publiken?

I årets första Biolabb bjöd vi in branschkollegor som delade sina visioner och idéer om det förändrade filmlandskapet och framtidens förutsättningar för biografen. 

Medverkande: Anna Serner (Svenska Filminstitutet), Johanna Koljonen (Nostradamusrapporten, Eva Esseen (Triart), Olle Agebro (Draken Film), Tina Karlsson (Lagan biografer), Magnus Thuvesson (Folkets hus Älmhult) och Elaine Hildenborg (Bio Rio).