Biolabb

Vad är Biolabbet?
Biolabbet är Filmregionernas nya satsning för biografutveckling. En plats för att ta del av kreativa modeller och tillsammans med kollegor knåda branschgemensamma utmaningar.

 
Biolabb är till för att lära av varandra – tillsammans, att få input från inspirerande och tankeväckande gäster, dela med sig och ta del av reflektioner och erfarenheter. Biolabben söker perspektiv och nya grepp men också svar, konkreta modeller och strukturer som kan prövas i era verksamheter. Låt samtalen börja!
 
Biolabbet arrangeras av Filmregionerna genom Film i Skåne, Film i Sörmland och Region Stockholm Film.

Biolabb #3 Biografen i en nära framtid!

Den 12 maj klockan 9-12 bjuder vi in till Biolabb #3 där vi tar fram spåkulan och blickar in i framtiden. Vilken roll har biografen i framtidens visningslandskap och hur kan Sveriges biografer förhålla sig? Vi möter bland annat Tomas Eskilsson (Film i Väst), Helena Simonsson (Svenska Filminstitutet) och Jens Lanestrand (Biografcentralen) i samtal om biografens förutsättningar i ett föränderligt filmlandskap och hur biografen påverkas av en audiovisuell filmpolitik. Vi har också bjudit in inspirerande biografägare som har satsat på att spetsa sina koncept och som berättar hur dom tänkt, arbetat och hur resultatet har blivit. 

Biolabb #3 arrangeras digitalt för att möjliggöra att så många som möjligt kan delta! Boka in datumet redan nu! Inbjudan med anmälan kommer inom kort! Deltagandet är kostnadsfritt

Biolabb #2 Tillsammansskap, lyckade publikstrategier och europeisk utblick!

Biolabb #2 bjöd på två förmiddagar varav inspelningen här är vår samarrangerade dag med Europa Cinemas. Den andra dagen bestod av diskussioner i olika grupprum.

Biolabb #2 arrangerades av Filmregionerna genom Film i Skåne, Film i Sörmland och Region Stockholms Filmkonsulenter tillsammans med Europa Cinemas.

Medverkande: Fatima Djoumer och Miila Norros (Europa Cinemas), Mustafa El Mesaoudi (Director, Cinema and Rex Filmtheater, Germany ), Wiktoria Pelzer (Programmer, Stadtkino im Künstlerhaus, Austria), Monica Naldi (Programmer, Cinema Beltrade, Italy). Dagarna modererades av Lena Ek.

Biolabb#1 – Biografen i postpandemin

Hur ser förutsättningarna för biograferna ut efter pandemin? Hur skapar vi relevant verksamhet för publiken?

I årets första Biolabb bjöd vi in branschkollegor som delade sina visioner och idéer om det förändrade filmlandskapet och framtidens förutsättningar för biografen. 

Medverkande: Anna Serner (Svenska Filminstitutet), Johanna Koljonen (Nostradamusrapporten, Eva Esseen (Triart), Olle Agebro (Draken Film), Tina Karlsson (Lagan biografer), Magnus Thuvesson (Folkets hus Älmhult) och Elaine Hildenborg (Bio Rio).