Writers Gym

Träna dina skrivmuskler med Zara Waldebäck! Fem tillfällen. Online. Gratis.

I höst bjuder filmregionerna i hela Sverige in till Writers Gym, en serie fristående digitala skrivarworkshops med den meriterade manusförfattaren och story coachen Zara Waldebäck (“Sameblod”, “Aniara”).

Writers Gym är för dig som skriver eller vill skriva. För dig som har slutat och vill komma igång igen. För dig som skrivit mycket och vill fördjupa dig.

Zara hjälper dig skapa en mångfald av nytt material genom lekfulla, kravlösa, spännande skrivövningar. Bygg upp dina kreativa muskler och uppmuntra ditt flow med enkla regelbundna online-pass som ger dig energi, självförtroende och kreativt mod. 

Kom som du är, det är gratis och öppet för alla!

Anmäl dig här.

Tider: 11 september, 25 september, 16 oktober, 6 november och 27 november 2023
Alltid kl. 19-20.
Plattform: Zoom (du får länken automatiskt när du anmäler dig)

OBS: Mailet med länken som skickas ut inför varje tillfälle kan hamna i din spam eller en gmail-kategori, se till att inte missa det. Hittar du inte mailet? Hör av dig till christina (a) filmregionsydost.se.

Du kan vara med alla gångerna eller endast de som passar dig. Som all gymträning fungerar det bäst när du engagerar dig regelbundet, gärna lite och ofta. 

Mer om kursen

Vill du känna dig mer kreativ?

Har du problem med idetorka eller writers block?

Vill du träna på att bygga scener och hitta dramatiskt fokus?

Vill du skapa trovärdiga och komplexa karaktärer?

Vill du hitta mer handling på ett lätt, snabbt och roligt sätt?

Vill du lära känna din röst och låta den ta plats i ditt skrivande?

Vill du få bättre känn på hur olika kreativa beslut påverkar din story?

Vi kan alltid bli bättre på att berätta – både manusförfattare, regissörer, producenter, klippare mm. 

När du tränar kreativiteten regelbundet så finns den där när du behöver den. Du blir mer van vid att hitta lösningar och kan lita på ditt kreativa flow, vilket gör stor skillnad både nu direkt och på längre sikt. 

I varje workshop svarar Zara på frågor och ger dig inspiration, stöd och råd. Du får djupare insikt i dramaturgiskt tänkande och hur du kan bygga vidare på idéer du hittar. Genom att utforska dramatiska möjligheter och testa snabba smarta skrivtips, håller du glöden och glädjen vid liv i ditt skrivande. 

Det är enkelt att delta. Du behöver inte ha ett aktivt projekt, men har du det kan du tillämpa övningarna på det och se vad som händer.

Om Zara Waldebäck

Zara har över 30 års erfarenhet som dramaturg, filmpedagog och story coach. Hon har skrivit två böcker: The Creative Screenwriter och Writing for the Screen.

Zara har varit verksam i Storbritannien med UK Film Council, First Film Foundation och British Screen. Hon har skapat en Masters i Creative Screenwriting på London College of Music and Media och är en av huvudlärarna på Alma Manusutbildning.

Hon har samarbetat med många filmregioner och program, inklusive Pure Fiction, The Hub, Film Nordic och BoostHbg. Som dramaturg har hon bidragit till långfilmer som Sameblod, Aniara och Unga Sophie Bell.

Hon fokuserar numera på att hjälpa författare förstå, hantera och lita på den kreativa processen. https://www.almaeducation.se/medarbetare