Talang & produktion

Vi främjar utvecklingen av svensk film.
Filmregionerna ger råd, stöd och sammanhang för dig som gör eller vill göra film, oavsett om du är erfaren eller nybörjare. Det är alltid en bra idé att ta kontakt med din filmregion och se vad de har att erbjuda dig!

Filmregionerna ordnar också gemensamma aktiviteter:

Writers Gym

En gratis skrivträning med den meriterade manusförfattaren och story coachen Zara Waldebäck! Vid fem tillfällen online får du träna dina kreativa muskler och göra roliga övningar som sätter igång till berättande – tillsammans med andra skrivsugna i hela landet. Du kan delta enstaka eller alla gånger.

Läs mer och anmäl dig här

Novemberfestivalen

Också kallat SM i ung film. Hålls varje år i November i Trollhättan. Du tar dig dit via din regionala uttagning.

Besök Novemberfestivalen

Noomaraton

En galet kul tävling där du gör film på 24 timmar utifrån ett tema, tre föremål och tre platser. Hålls alltid första lördagen i september. Hör av dig till din filmregion om du och ditt team vill vara med! De två bästa teamen från varje region bjuds in till en riksfinal på Filmhuset i Stockholm.

Besök Noomaraton

Vi erbjuder coachning, produktionsstöd, nätverk, branschmöten och visningsfönster för både nya och etablerade filmskapare.

Fårö Talangdagar

Talangdagarna på Fårö sammanfaller med den årliga Bergmanveckan på Fårö. Talangerna deltar i utvalda programpunkter och träffar veckans gäster i exklusive möten. Dessutom har de tid att prata om sina projekt med varandra. Du söker hos din filmregion som väljer ut årets deltagare.

Besök Talangdagarna

Vill du nå arbetsgruppen för Talang och produktion hittar du kontaktuppgifter här.