Fortbildningsdag TV-drama och utveckling 7 maj i Uppsala

Vi har bjudit in Malin Nevander, utvecklingsansvarig på SVT Drama, för att berätta om hur SVT Drama arbetar och vad de letar efter. Malin har även varit medförfattare till SVT:s serie Vår tid är nu.

Malin berättar och svarar på våra frågor mellan kl. 11.00-12.00. Därefter lunch på Filmregionernas bekostnad, sedan lyssnar vi på manusförfattaren och serieskaparen Cilla Jackert, kl. 13.30-17.30.
Läs mer om Cilla nedan. Cilla ska prata om – Hur man ska tänka för att skapa en bra tv-serie!

Dag: måndag den 7 maj 2018
Plats: Regionens hus, Storgatan 27 i Uppsala https://goo.gl/maps/Ahq8Stq7E4k
Tid: 11.00-17.30
Ingen kostnad, Filmregionerna bjuder på fortbildning och lunch

Cilla Jackert
>> 1993 började jag jobba extra i receptionen på TV4. Något år senare skrev jag ett lustigt kåseri i TV4s interntidning. Det kåseriet snodde en journalist som jobbade på TV4:s Nyheterna och publicerade under eget namn i en damtidning. Hen blev avslöjad och jag blev upptäckt av Peter Falck och Christian Wikander som frågade om jag ville bli redaktör för Tre Kronor (såpa TV4). ”Jag kan väl testa” sa jag. Sedan Tre Kronor har jag skrivit mängder av såpa, varit skapare- och huvudförfattare till tre tv-serier (SPUNG, Lite som Du, Svaleskär) men också arbetat med flera serier under andra huvudförfattare. Jag har även skrivit julkalender till Sveriges Radio, tre böcker, en långfilm (Känn ingen sorg) och massor av annat. Trots tjugotre yrkesverksamma år, så tycker jag fortfarande att jag testar arbetet som manusförfattare. Jag vill inte sluta utvecklas utan att glömma att det viktigast är veta varför man vill berätta en historia. I andra hand kommer hur man ska berätta den. I tredje hand kommer idén.

Jag ska bland annat prata med er om hur man kan tänka för att skapa en bra tv-serie. Då kan det kanske vara intressant att veta vilka serier som jag tycker är bäst. Min lista är inte unik, för många är eniga om att The Wire och Sopranos är några av de bästa serier som gjorts efter tv-serierevolutionen. Men jag vill också lägga till ER (Cityakuten), Spanarna på Hill Street och Thirtysomething. De är serier som har en sak gemensamt: välgjorda, genomtänka och trovärdiga karaktärer som klarar att berättas om under lång tid.

Titta gärna på piloter till Sopranos och ER inför mötet om ni hinner. <<

Varmt välkommen!
Återkom senast den 27 april till mig med din anmälan.

Hälsningar
Louise Bown (för Filmregionernas arbetsgrupp för talang- och produktionsfrågor)

Lämna ett svar