Tips, seminarium i GBG: Filmfestivaler i centrum – så skapar vi metoder för ökat samarbete inom film- och kultursektorn

Filmfestivaler i centrum – så skapar vi metoder för ökat samarbete inom film- och kultursektorn

Från att endast ha funnits i Stockholm lanseras nu nätverket Festivalcentrum nationellt. Etableringsarbetet pågår under hela 2018. Som startskott arrangerar vi ett seminarium under Göteborgs filmfestival där vi tillsammans med olika branschaktörer diskuterar metoder, men också hämtar in tankar, idéer och inspiration.

Vilken roll spelar filmfestivaler i det svenska filmlandskapet? Hur kan festivalerna verka för att stärka varandra? Och hur kan festivalfilmerna nå ut även bortom storstäderna? Kom och diskutera hur vi kan utveckla metoder för festivalerna att öka samarbetet sinsemellan och med andra kulturaktörer. Seminariet riktar sig både till filmfestivaler och till andra branschaktörer. Arrangeras i samarbete med ABF.

Tid och plats: lördag 27 januari kl 16-17, Victoriasalen i Victoriahuset, Linnégatan 21
Medverkande: Carita Forslund (konsulent arrangörsutveckling Kultur i Väst), Lars Wiberg (verksamhetsutvecklare ABF), Dina Afkhampour (festivalchef CinemAfrica), Julia Jarl (festivalchef BUFF)
Moderator: Ulrika Bandeira (ordförande Festivalcentrum)

Seminariet är en del av Göteborgs filmfestivals branschprogram men är även öppet för dig utan ackreditering.
För att anmäla dig, maila till ulrika@festivalcentrum.se

——–
Festivalcentrum drivs med stöd av Svenska Filminstitutet och i samarbete med ABF Stockholm och Film Stockholm. 

Festivalcentrum är ett nätverk för filmfestivaler och festivalarbetare. Nätverket ska vara en arena där festivalarbetare kan mötas och utbyta erfarenheter med varandra. Alla Festivalcentrums evenemang är gratis.

Lämna ett svar